GERARD VAN KERKHOF
BEELDEND KUNSTENAAR

Opleiding:Grafische school, Amsterdam
Rietveld Academie, Amsterdam

INSPIRATIEBRONNEN
De Griekse mythologie, ruimtevaart en woonproblematiek ten tijde van de Bijlmer groeiperiode, route a peage (grafiek en kijkkasten), kinderspeelgoed, open gewerkte koffers waarin persoonlijke bezittingen en gedachten uitgewerkt. Na de koffers stond de vrouw centraal. Eerst vanuit driehoeken opgebouwd, daarna in de thema’s schaduwen en fluitketels verwerkt. Eind jaren 90 was de tulp het centrale thema in tekeningen, schilderijen en grafisch werk. De jaren 2001-2003 stonden in het teken van ‘Voorbije Jaren’, een project dat een ode is aan het leven van zijn beide ouders. Hierna vormden de oude paspoppen van de Albert Cuyp te Amsterdam een inspiratiebron.

OBJECTEN
Herkenbaarheid in gangen door op ooghoogte opgehangen kubussen in de Mytylschool in Huizen N.H., kunstzinnige verfraaiing parkeergarage Enschede, beschilderde kubussen, AMC te Amsterdam, pleinobject ROC te Almere, gebruiksobjecten voor basisscholen, wandschildering in Museum de Vaart te Hilversum, bouwobjecten ‘Omtrent Deuren’ in de Eilandenbuurt Almere.

TENTOONSTELLINGEN o.a.
Amsterdam Stedelijk Museum, Siau, Susquehanna en de drie Gratiën. Den Haag Arta, Enschede Markt Zeventien, Hilversum G.S.A., Cultureel Centrum de Vaart. Utrecht ’t Hoogt, Maastricht Galerie Felix, Bussum De Vonk, Laren Singer Museum Almere Cirkel galerie, de Paviljoens, CCC Corrosia

University of Tampa, Scarfone gallery / Ridge Art Center, Edison gallery / Florida USA, Dallas USA, Aalborg (Denemarken), Arendal (Noorwegen). Werk is aangekocht door het rijk, musea, bedrijven en particulieren en is vertegenwoordigd in verschillende kunstuitlenen. In samenwerking met dichter en vriend Wim Trieller verschijnt er jaarlijks een ets en gedicht. Hiervan is in 2007 een verjaardagskalender uitgebracht.

In het jaar 2007 vormden natuurlijke objecten de inspiratiebron; Parten Griekse meloen, de zwarte ooievaar die broedt in Spanje en de hagedis. Evenals de Dame van Elche uit het Palmenwoud in Spanje, ‘een gevonden schoonheid als uithangbord tussen het groen’.